RickLoes.reismee.nl

Zuid-Afrika trip (26-4-2016 t/m 18-5-2016)

Dagbeschrijving

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg

  • Na aankomst volgt de transfer naar uw accommodatie in Pretoria, voor een verblijf van 2 nachten. (40 km)

Dag 2 - Pretoria

  • Na een goede nachtrust bent u klaar voor een Meet & Greet met de lokale vertegenwoordiger die uw reis met u doorneemt. U begint deze reis met historie en cultuur. Een aantal hoogtepunten in het centrum van de regeringsstad Pretoria zijn Church Square, het Kruger House en 'Heroes Acre', de begraafplaats waar u het graf van Paul Kruger kunt bezoeken. Iets buiten het centrum liggen de statige Union Buidings en buiten de stad het Voortrekker Monument, een icoon voor de 'Afrikaanse' Zuid-Afrikanen. Optioneel kunt u vanmiddag een excursie naar SoWeTo boeken, waar een gids u alles vertelt over de historie en het dagelijkse leven in een township.

Dag 3 - Pretoria - Hoedspruit

  • reisafstand 450 km
  • Een dag vol nieuwe ontdekkingen! U verruilt de stad voor uitgestrekte landschappen en prachtige vergezichten. De tocht gaat vandaag naar de Timbavati Lodge, in de omgeving van Hoedspruit, net buiten Kruger Park. (ca. 450 km).

Dag 4 - Hoedspruit - Panoramaroute - Kruger Park

  • reisafstand 210 km
  • De reis gaat verder zuidwaarts. Laat u verrassen door de bedrijvigheid langs de weg. Kinderen die naar school lopen, kraampjes waar bananen en noten worden verkocht en koeien en varkens die de weg oversteken. Dit is echt Afrika! Bij de Blyde River Canyon begint de beroemde Panoramaroute. Geniet van het uitzicht bij de Three Rondavels en God's Window en wandel bij Bourke's Luck Potholes. In het oude mijnstadje Pilgrim's Rest vindt u vast een passend souvenir. Twee overnachtingen in de Gecko Lodge, Hazyview, in de buurt van het Kruger National Park. Kiest u er voor om niet via de Panoramaroute te rijden dan is de afstand ca. 95 km.

Dag 5 - Kruger National Park

  • Vandaag is uw grote safari dag! Met eigen auto of in een open 4x4 met gids (excl.) kunt u de hele dag wild spotten in het bekendste wildpark van Afrika; het Kruger Park. Onderweg treft u kudde's impala's, maar wellicht ook olifanten, zebra's, neushoorns en wie weet een leeuw... Voor een bijzonder diner met een optreden van weeskinderen kunt u terecht bij de Shangaan River Club Experience.

Dag 6 en 7 - Kruger National Park - Swaziland

  • reisafstand 325 km
  • U verruilt Zuid-Afrika voor een dag Swaziland, een apart koninkrijk. Hier ontmoet u de lokale bevolking door bijvoorbeeld een markt te bezoeken. Hoeveel koeien bent u waard? U verblijft 2 nachten in de Mantenga Lodge in Swaziland.

Dag 8 en 9 - Swaziland - St. Lucia

  • reisafstand 380 km
  • Het bijwonen van een Swazi Cultural Show is een van de laatste activiteiten in Swaziland (excl. / excursiepakket). Daarna keert u terug naar Zuid-Afrika. U bevindt zich in KwaZulu Natal, thuisland van de Zulu's. Alvorens naar St. Lucia te rijden adviseren we een safari in het Hluhluwe-iMfolozi N.P. Een unieke kans om opnieuw wild in alle maten en soorten te spotten. Dag 9 is een rustmoment. Optioneel (excursiepakket) is een boottocht met als specialiteit nijlpaarden en krokodillen te bezoeken. Andere aanraders zijn een excursie naar Cape Vidal, op de fiets door St. Lucia of een bezoek aan een lokale kleuterschool. Twee overnachtingen in het Elephant Lake hotel, St. Lucia.

Dag 10 en 11 - St. Lucia - Drakensbergen

  • reisafstand 515 km
  • De bergen wachten op u! U bereikt ze via een vrij lange rit door afwisselende landschappen, door de Vallei van 1000 Heuvels en langs de Howick Waterval. Er zijn twee overnachtingen in het Mont-aux-Sources Hotel. Met toppen tot aan 3300m vormen de Drakensbergen een imposante bergketen. Een uniek gebied om te voet of te paard, al dan niet met gids te ontdekken. Bijzonder zijn de eeuwenoude San tekeningen.

Dag 12 - Drakensbergen - Aliwal North

  • reisafstand 505 km
  • Minstens zo indrukwekkend, maar net weer anders is de rit door het Golden Gate National Park met zijn bijzondere rotsformaties. In de namiddag arriveert u in Aliwal North voor de overnachting in de Toll Inn. Deze overnachting moet u vooral zien ten behoeve van de overbrugging van de afstand tussen de Drakensbergen en Graaff Reinet

Dag 13 - Aliwal North - Graaff Reinet

  • reisafstand 320 km
  • De Grote Karoo is aan de beurt. De overnachting is gepland in Karoo Park, Graaff Reinet. Dit gebied biedt veel moois, zoals de Vallei van Verlatenheid met zijn kilometersverre uitzicht en het historische centrum van Graaff Reinet.
  • verzorging: Logies ontbijt

Dag 14 en 15 - Graaff Reinet - Addo Elephant National Park

  • reisafstand 275 km
  • In het begin van de middag bent u al bij het Addo Elephant National Park (2 nachten Stellenhof Guest House), bekend om zijn grote olifantenpopulatie. Zelfs de Big 7, inclusief walvis en haai is hier te zien in zijn natuurlijke leefomgeving. Een safari met uw eigen auto is leuk. Een begeleide 4x4, game drive (excl. / excursiepakket) is nóg boeiender. De ware safari liefhebber brengt de hele dag door in het park.

Dag 16 en 17 - Addo N.P. - Knysna

  • reisafstand 300 km
  • De tocht brengt u weer bij de kust en volgt deze naar het bekende Tsitsikamma National Park. Dit park maakt tegenwoordig deel uit van het recent opgerichte Garden Route National Park. Het is dé plek om te voet te genieten van de natuur! Sla vooral ook de serene omgeving van Nature's Valley niet over. De Wayside Inn in Knysna is uw eindbestemming (2 nachten). Tips zijn de John Benn Lagoon boottocht en de Featherbed Eco Experience (excl.). Maar misschien is het uitzicht bij de Knysna Heads ook al voldoende en wilt u alleen relaxen.

Dag 18 - Knysna - Oudtshoorn

  • reisafstand 125 km
  • Via de mooie Outeniqua pas bereikt u de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika: Oudtshoorn. U overnacht hier in het Avondblij Guest House. Indrukwekkend in de omgeving zijn de Cango grotten (excl. / excursiepakket) terwijl een diner aan de voet van de Swartbergpas weer een hele andere unieke ervaring is.

Dag 19 - Oudtshoorn - Montagu

  • reisafstand 240 km
  • Een heus begrip, die Route 62. Via schitterende bergpassen brengt deze u bij het John Montagu Guest House waar u de komende nacht verblijft. Leuke stops onderweg: een 'padstal' voor plaatselijke lekkernijen of Ronnie's Sex Shop.

Dag 20 t/m 23 - Wijnlanden - Kaapstad - Amsterdam

  • Opeens rijdt u dan tussen de druivenranken: hét wijngebied van Zuid-Afrika! Alvorens door te rijden naar Kaapstad (2 nachten in The New Tulbagh hotel, o, 190 km), adviseren we een stop in Stellenbosch of een bezoek aan een wijnboerderij. De overvloed van 'must do's' in Kaapstad en omgeving is enorm! Enkele tips: de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, het Victoria & Alfred Waterfront en uiteraard de binnenstad waar u verblijft. In de avond van de 22e dag levert u de auto in op de luchthaven (ca. 25 km). Na een nachtvlucht arriveert u op dag 23 weer op Schiphol.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!